Ga naar de inhoud

Zwangerschapsyoga

Deelname aan de wekelijkse lessen zwangerschapsyoga bij voorkeur vanaf ongeveer 20 weken zwangerschap. In deze lessen zijn de basistechnieken voor hypnobirthing geïntegreerd.

Gedurende je zwangerschap leer je met yoga de juiste ademhalingstechnieken voor ontspanning en krachtopbouw van je spieren. Hypnobirthing leert je visualisaties en zelfhypnose toe te passen. Zo wordt een vrije en blije geboorte van je kindje gefaciliteerd.

Zwangerschapsyoga is er op gericht de grootte en kracht van je spierweefsel te vergroten. Tegelijkertijd wordt de bloedsomloop beter. Bijgevolg zijn de spieren in het gebied van het perineum elastisch genoeg om het hoofdje van je baby door te laten. Daardoor zal er sprake zijn van minimale schade aan het spierweefsel, aangezien er voldoende zuurstof en voedingsstoffen voorhanden zijn. Door de spieren voor de bevalling te oefenen, weet je beter hoe je ze moet gebruiken. Immers, je hebt de oefeningen al geleerd voordat de vaginale opening wordt uitgerekt. Het herstel na de bevalling verloopt sneller als de spieren sterk en soepel zijn.

Je kunt deelnemen aan een groepsles (maximaal 10 deelnemers), maar privéles is ook mogelijk. Wil je eerst kijken of het iets voor je is, neem dan een proefles.

Ben je geïnteresseerd in zwangerschapsyoga neem dan contact met me op of vul het aanmeldformulier in.