Ga naar de inhoud

Testimonials

Hier kun je testimonials lezen van jonge moeders die met veel enthousiasme de training Blij Bevallen! hebben gevolgd.

“Mijn bevalling ging heel erg snel, in 3.5 uur is Bob geboren. Als ik achteraf terugkijk naar de dag was ik al heel vroeg wakker. Ik had de hele dag een gespannen buik en soms wat kramp onderin mijn buik. Aan het einde van de middag werd het steeds meer en ben ik rustig in bed gaan liggen. De oefeningen die we tijdens de lessen en de partnerles hebben gedaan hebben me hierin erg geholpen. De ademhalingsoefeningen zijn erg belangrijk voor het opvangen van de weeën. Dit ging erg goed. De verloskundige adviseerde ons om rustig in bad te gaan. De warmte van het water is erg ontspannend en verlichtend om de weeën op te vangen. Na een tijdje ben ik onder de douche gegaan en heeft mijn partner mijn rug gemasseerd en de warme douche op mij gericht. Dit waren dingen die we tijdens de partnerles geleerd hadden. Tijdens het douchen kreeg ik al persweeën en niet veel later zijn mijn vliezen gebroken. Op dat moment kwam de verloskundige bij ons en bleek dat Bob in het vruchtwater had gepoept. In eerste instantie nog niks aan de hand alleen dat hij snel moest komen. Tijdens iedere wee zakte zijn hartslag wat weg, waardoor de verloskundige besloot de ambulance te bellen en naar het ziekenhuis te gaan om Bob beter in de gaten te kunnen houden. De ambulancebroeders waren erg aardig en in het ziekenhuis werden we opgewacht door de verloskundige. Eenmaal in het ziekenhuis ging het heel snel en is Bob met 25 minuten geboren.”
– Simone (eerste kindje)

“Daar is hij dan eindelijk! Onze lieve Senn. Gisteren geboren. Wie had het ooit gedacht dat hij met 39 en een halve week ter wereld zou komen?! En dat alles op een natuurlijke manier is gegaan. Om 06.00 uur braken mijn vliezen en om 09.30 zat ik op 9 cm ontsluiting. De laatste cm heb ik 2 uur over moeten doen, wat erg pijnlijk was. Maar eenmaal aan het persen ging het super snel. We mochten ook direct naar huis. Wat ik meteen tegen Koen en de zeven artsen zei was: zonder de cursus van Maria was mij dit nooit zo gelukt!! Echt mega dankbaar voor deze prachtige ervaring!!”
Nynke (eerste kindje, stuitbevalling)

“Voor mij is dit de meest bijzondere geboorte geweest tot nu toe en kan ik alleen maar bedanken voor alle inspiratie die ik uit het boek De vrije geboorte (A.M. Korteweg) heb kunnen halen en de hypnobirthing om te vertrouwen op mijn eigen lichaam en luisteren en los te laten. Want ik wist vanaf de eerste wee wat er ging gebeuren en heb in alle rust en vol vertrouwen het heft in handen kunnen nemen en alles zelf kunnen doen. En heel stiekem had ik gehoopt om zelf alles te mogen doen. Wij genieten nu heerlijk van onze engel!! Hij doet het heel goed :)”
Tamara (derde kindje, solo bevalling)

“Maria is een lieve vrouw waar ik mij snel bij op mijn gemak voelde. Ook doordat je het samen met je partner doet, groei je naar elkaar toe en bereid je je samen voor. Hierdoor had ik echt het gevoel samen de bevalling “aan te gaan”. Vooraf had ik alleen maar kunnen dromen van de bevalling die ik nu heb gehad. Dat het zo goed is verlopen heb ik mede door deze cursus bereikt. Voor mij is het grote hoofdstuk bevallen nu op een mooie wijze afgerond. Iets wat voor mij heel veel waard is. Daarnaast gebruik ik de ademhalingsoefeningen.”
– Loes (tweede kindje)