Ga naar de inhoud

Wat is hypnobirthing?

Hypnobirthing is een veel gebruikte en beproefde methode als voorbereiding op een ontspannen bevalling. Het combineert visualisatie en ontspanning met mindfulness- en diepe ademhalingstechnieken. Het biedt ook ondersteuning aan een meer actieve rol van je partner tijdens de bevalling. Je kunt hypnobirthing toevoegen aan jouw geboorteplan. De technieken die je leert kun je toepassen tijdens de bevalling, of het nu thuis is of in het ziekenhuis. Hypnobirthing training tijdens jouw zwangerschap helpt je om ‘in control’ te blijven tijdens de bevalling, ook als deze anders loopt dan gepland.

Wat leer je tijdens de training Blij Bevallen?

  • om de natuur haar werk te laten doen
  • jouw ademhaling tot je houvast te maken
  • zonder problemen leiding te nemen in alles wat te maken heeft met jouw zwangerschap
  • om vertrouwen in jezelf en je partner te verdiepen en elkaar beter te begrijpen
  • gebruik te maken van de kracht die in jou is
  • blokkades op te heffen met een hypnosesessie
  • zelfhypnose te gebruiken voor, tijdens en na de bevalling

De training onder persoonlijke begeleiding wordt ondersteund met audiobestanden die je na registratie kunt downloaden van deze site.

Vertrouwen in een ontspannen bevalling

Het krijgen van een kind, of het nu de eerste, tweede of derde is, is iedere keer weer een unieke ervaring. Dat zal iedere moeder herkennen. Tijdens de training wordt aandacht besteed aan het geleid worden door vertrouwen in het perfect functioneren van je eigen lichaam. Daarmee leer je de kracht van het geboorteproces voelen. Daarbij is belangrijk dat je je volledig inzet voor de oefeningen die onderdeel zijn van de training.

Voor de moeder

De training zal de bijzondere gebeurtenis nog rijker maken. Het leert je om meer invloed te hebben op wat er in jouw lichaam gebeurt. De geboortekracht is de natuur op haar best. Met de woorden van Hester Appelman “het is een geboortenis”. Je gaat begrijpen dat wanneer je gedachten vrij zijn van angst en spanning, jouw lichaam vrij kan zijn en blijven van stress. Het zal functioneren zoals het moet. Je leert hoe je het beste met de natuur kunt samenwerken. Daarmee kun je je volledig ontspannen en verwachtingsvol uitzien naar de geboorte van jouw baby.

Voor de partner

Jij staat klaar om ondersteuning te bieden als geboortemaatje -als partner, man, vriend, vriendin, zus of moeder. Je hebt een bijzondere rol te vervullen bij de voorbereiding met behulp van ‘hypnogeboorte’. Het ondersteunen en het verbonden zijn met het (on)geboren kind zijn een heel bijzondere vorm van partnerschap. Partners vertelden mij dat ze dicht bij elkaar zijn gekomen tijdens de voorbereidingen en tijdens het geboorteproces, iets dat ze van tevoren niet voor mogelijk hadden gehouden.

Ben je geïnteresseerd in zwangerschapsyoga neem dan contact met me op of vul het aanmeldformulier in.